Vinnaren av Takpriset 2018!

Klippans Yllefabrik är ett utmärkt exempel på renovering av ett bandtäckt tak med ett modernt material som håller i många år.

Grattis Täta Tak Entreprenad AB!

Vi vill lyfta fram och synliggöra våra takentreprenörer och fina projekt som har det där lilla extra, men också öka medvetenheten och framhålla vikten av byggnadens femte fasad. Syftet är också att andra ska inspireras och sätta strålkastarljuset på bra exempel som inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar.
Vinnare av Takpriset 2018: Täta Tak Entreprenad Sverige AB

Täta Tak logo

Juryns motivering:
Klippans Yllefabrik är ett utmärkt exempel på renovering av ett bandtäckt tak med ett modernt material som håller i många år. Byggnaden som har ett kulturellt värde har återupplivats med ett rött Protan-tak med Omegaprofiler som ger både liv och djup. Taket är inte bara estetiskt tilltalande utan ställer krav på takmontörernas yrkesskicklighet.

Klippans Yllefabrik

Tobias Radomski på Täta Tak Entreprenad Sverige AB berättar:
”Vi tycker vårt projekt med Klippans Yllefabrik är extra roligt då utmaningen var att efterlikna byggnadens ursprung. Vi tittade på äldre foton på fastigheten tillsammans med slutkunden och vår utmaning var att hitta den lösning som bäst efterliknade ursprunget med bandtäckt plåt, men som ända var både kostnadseffektiv och hållbar många år framöver. Vi tycker själv att taket blev precis så bra som vi hoppades och trodde”.

Grattis Täta Tak!