Rull_TPO_FG.jpg

TPO/FPO Takbeläggning

TPO takbeläggning är en annan typ av enkelskikt takmaterial som vanligtvis används för platta och svagt lutande tak i kommersiella byggnader och bostadshus.

arrow_downward

Vad är TPO takbeläggning?

TPO står för termoplastisk olefin, vilket är en blandning av polypropen och en elastomer. TPO takmembran läggs vanligtvis på ytor som är mekaniskt fästa eller svetsade samman för att skapa ett kontinuerligt vattentätt skikt över takdäcket. De finns tillgängliga i olika färger och tjocklekar och kan anpassas för att passa en byggnads specifika behov.

Ett av de huvudsakliga fördelarna med TPO takmembran är deras energieffektivitet, eftersom de kan hjälpa till att minska mängden värme som absorberas av taket och överförs till byggnaden. TPO-membran är också relativt enkla att installera och underhålla och kan erbjuda utmärkt motstånd mot UV-strålning, kemikalier och punkteringar.

Sammanfattningsvis är TPO takmembran ett populärt val för platta och svagt lutande tak på grund av deras energieffektivitet, hållbarhet och prestanda. De anses också vara ett mer miljövänligt takmaterial jämfört med vissa andra material, eftersom de kan återvinnas i slutet av deras livslängd.