Paraplydränerings-system

Gruvtunnel

System med enkel/dubbel barriär

Gruvtunnel

Tunnelbeläggning Typ III

Gruvtunnel

InfraPlan

Andra System

Protan_Tunnelmembran_konseptbilde2.jpg

Protan InfraPlan vattenskyddssystem

Protan InfraPlan är ett komplett vattenskyddssystem för tunnlar och underjordiska konstruktioner. Fördelarna är låga livscykelkostnader, enkel installation och miljövinster.

arrow_downward

Vi lever i en värld som är beroende av rörlighet. Tunnlar och annan underjordisk infrastruktur spelar en viktig roll för ett väl fungerande samhälle. Den kritiska infrastrukturen måste ständigt tåla stora påfrestningar och hålla inte bara i årtionden utan i århundraden.

Vattentryck, giftiga kemikalier och bakterier, gasdiffusion, geostatiska påfrestningar, trafikvibrationer, extrema temperatursvängningar, andra väder- och klimatpåfrestningar - listan över vad den underjordiska infrastrukturen måste tåla är lång. Därför är det viktigt att använda högkvalitativa material och skyddssystem med lång livslängd.

Protan har över 80 års erfarenhet av membranteknik. Samtidigt har vi nästan lika stor erfarenhet av att leverera erkända produkter och lösningar för membran som används för ventilation av tunnlar och gruvor. Vi har kombinerat denna kompetens och marknadskunskap för att skapa ett hållbart och mycket slitstarkt vattenskyddssystem för alla typer av tunnlar.

Protan Infraplan lanserades 2021 och är utformad för att vara funktionell och mångsidig. Detta hållbara, homogena, flexibla och vattentäta membran i ett enda lager är gjort för att hålla länge.

Protans tunnelmembran har varit väletablerat på den turkiska tunnelmarknaden i många år och används bland annat i stor utsträckning i Istanbuls underjordiska järnvägssystem. Den uppfyller kraven i den norska vägförvaltningens handbok och andra europeiska krav.

Protan InfraPlan är lätt att använda och installera för företag. Protans takmembran är kända för sin långa livslängd och för att ha det lägsta koldioxidavtrycket i branschen, och dessa viktiga värden för hållbarhet och beständighet gäller även för våra tunnelmembran.

Förutom att skydda tunneln hjälper Protan-tunnelmembranen också till att skydda området både inne i och runt tunneln genom att till exempel förhindra grundvattenförorening och läckage av olja eller kemikalier från tunneln ut i naturen.

Kontakta oss

Rune Andresen - Area Sales Manager T&M

Rune Andresen

Area Sales Manager T&M
Arndt Hedtkamp - Sales Manager <br> Western Europe Market

Arndt Hedtkamp

Sales Manager
Western Europe Market
Vanessa Dos Santos - Tunnel and Mining Manager

Vanessa Dos Santos

Tunnel and Mining Manager

Protan Ventiflex

Ventilationssystem för gruvor och tunnlar