R_D AI 6.png

Forskning och utveckling hos Protan

Välkommen till vår forsknings- och utvecklingsavdelning (FoU), där vi initierar nya idéer för att driva Protan framåt. Vårt FoU-team är dedikerat till att utforska nya idéer, utveckla banbrytande teknologier och skapa innovativa lösningar som håller oss i framkant inom tak- och underjordisk konstruktion.

arrow_downward

Vad vi gör

Innovation och utforskning

Vår FoU-avdelning är ständigt på jakt efter banbrytande idéer och framväxande teknologier. Genom att ligga steget före marknadstrenderna och utnyttja de senaste framstegen säkerställer vi att våra produkter och tjänster inte bara är aktuella utan även framtidssäkra. Protans engagemang för innovation gör att vi kan erbjuda hållbara och högpresterande taklösningar som sätter branschstandarder.

Produktutveckling

Vi förvandlar idéer till verklighet. Från initialt koncept till prototyputveckling och slutprodukt arbetar vårt team noggrant med att designa och finslipa produkter som uppfyller de högsta kraven på kvalitet och prestanda. Våra rigorösa testprocesser säkerställer att varje Protan-produkt vi utvecklar är pålitlig, effektiv och redo att överträffa kundernas förväntningar. Detta inkluderar våra välkända PVC-takmembran, som är konstruerade för lång livslängd och miljöbeständighet.

Processförbättring

Effektivitet är nyckeln till vår framgång. Vårt FoU-team utvärderar kontinuerligt och förbättrar våra tillverkningsprocesser och operationella arbetsflöden. Vi strävar efter att optimera produktiviteten, minska kostnaderna och förbättra den övergripande kvaliteten. Detta kontinuerliga förbättringsarbete hjälper Protan att behålla sitt rykte för hög kvalitet och tillförlitlighet på.

Samarbete och partnerskap

Innovation frodas genom samarbete. Vi söker aktivt partnerskap med ledande akademiska institutioner, branschexperter och andra innovativa företag. Dessa samarbeten gör det möjligt för oss att samla kunskap, dela resurser och accelerera utvecklingen av banbrytande lösningar. Till exempel har våra partnerskap lett till framsteg inom gröna takteknologier och förbättrade isoleringsprodukter.

Hållbarhetsinitiativ

Vi är engagerade i hållbarhet. Våra FoU-insatser fokuserar på att utveckla miljövänliga produkter och processer som minimerar miljöpåverkan. Genom att prioritera hållbara metoder strävar vi efter att bidra till en friskare planet samtidigt som vi möter den växande efterfrågan på gröna lösningar. Protans gröna taklösningar, solenergilösningar, ftalatfria membran och andra energieffektiva taksystem (TPO) är utmärkta exempel på vårt åtagande för hållbarhet.

Marknadsundersökning och analys

Att förstå marknadens behov är avgörande. Vårt team genomför omfattande marknadsundersökningar och analyser för att identifiera kundens utmaningar, preferenser och nya trender. Denna insikt vägleder våra FoU-initiativ och säkerställer att vi utvecklar produkter och lösningar som verkligen möter våra kunders behov. Genom att lyssna på feedback och vara uppmärksamma på branschens krav säkerställer Protan att våra erbjudanden förblir relevanta och värdefulla.

Hantering av immateriella rättigheter

Att skydda våra innovationer är avgörande. Vår FoU-avdelning samarbetar nära med juridiska experter för att säkra patent och varumärken för våra proprietära teknologier och produkter. Detta inte bara skyddar vår immateriella egendom utan stärker också vår konkurrenskraft på marknaden. Protans patenterade taklösningar och unika installationsmetoder är bevis på vår innovativa ledarskap.

Certifieringar och godkännanden

Regulatoriska krav

På Protan identifierar vi nödvändiga certifieringar och godkännanden baserat på bransch- och marknadsstandarder (t.ex. CE-märkning, lokala byggnormer). Våra produkter, inklusive våra avancerade taksystem, måste uppfylla strikta regulatoriska krav för att säkerställa säkerhet och efterlevnad. Sintef används för CE-märkning och typgodkännanden i Norge.

Efterlevnadstester

Vi utför rigorösa tester av våra produkter i enlighet med regulatoriska standarder och förbereder den nödvändiga dokumentationen. Detta inkluderar omfattande tester av våra PVC-takmembran och andra innovativa lösningar för att säkerställa att de uppfyller alla relevanta kvalitets- och säkerhetsstandarder.

Godkännande

Protan arbetar noggrant med att erhålla nödvändiga godkännanden från relevanta myndigheter eller certifieringsorgan. Denna process säkerställer att våra produkter är certifierade och godkända för användning på olika marknader, vilket förstärker vårt åtagande för kvalitet och efterlevnad. Våra certifierade produkter ger våra kunder trygghet, då de vet att de använder lösningar som uppfyller de högsta standarderna.

Vårt åtagande

I våra FoU-insatser ligger ett åtagande för excellens och en passion för innovation. Vi är dedikerade till att utforska gränserna för vad som är möjligt och leverera exceptionella produkter och tjänster som gör verklig skillnad. Genom att investera i forskning och utveckling säkerställer vi att Protan förblir en ledare inom tak- och byggbranschen, redo att möta dagens och morgondagens utmaningar.

Lär känna vår produktchef Simen

Tekniska dokument

Tekniska dokument

Bläddra bland Protans alla produktdokumentationer och certifikat.

Produktkatalog

Produktkatalog

Se alla våra produkter i vår digitala produktkatalog. Här hittar du också dokumentation under varje enskild produkt.

eShop

eShop

Köp produkter och tillbehör i vår eShop - logga in eller skapa ett konto idag.