Om Protan

Med över 70 års erfarenhet, har Protan utvecklat innovativa lösningar anpassade för en global marknad och krävande klimat.

Protan är en norskägd industrikoncern som är världsledande inom memranteknologi. Vi utvecklar och levererar takduk och tätskikt, taksystem, ventilationsystem och tekniska textilier.

Vårt huvudkontor finns i Drammen, Norge, och vi har mer än 900 anställda i 15 länder, och en total omsättning på över 1,2 miljarder norska kronor.

Vår största affärsområde är takduk och tätskikt. Vi specialiserar oss även i skräddarsydda, flexibla ventilationskanaler för gruvor och tunnlar. Dessutom levererar vi multifunktionella tekniska textilier för en rad olika områden. Protan är också en av de största takentreprenörer i Norden.

Med över 70 års erfarenhet, har Protan utvecklat innovativa lösningar anpassade för en global marknad och ett krävande klimat. Vi har ett tätt samarbete  med våra kunder och leverantörer för att vara i spetsen för teknik, miljö och kompetens. Detta ger oss en unik erfarenhet och insikt som gör att vi kan leverera flexibla, skräddarsydda lösningar anpassade till lokala behov - om våra kunder behöver miljövänliga vattentäta tak, ventilation för krävande miljöer eller annat tekniskt skydd.

Vår viktigaste roll som en internationell grupp är att skydda värden genom att leverera världsledande lösningar.