_EEW4344.jpg

Varför välja SE?

Vi ger dig våra bästa skäl!

Protan SE-serien representerar en innovativ lösning för takbeläggning, designad för att möta de krävande förhållandena i nordiska klimat. Denna polyesterförstärkta PVC-takbeläggning och membran erbjuder enastående anpassningsförmåga och hållbarhet, lämplig för både varma kompakta tak och kalla, ventilerade tak.

arrow_downward

Brandsäkerhet

SE står för "self-extinguishing", vilket på svenska betyder självslocknande – det brinner inte av egen kraft. Protan SE svetsas med varmluft, vilket minskar brandrisken och förenklar installationsprocessen.

Flexibilitet

Kan installeras i alla väderförhållanden. Anpassar sig lätt till varierande temperaturer och förblir flexibel och mjuk att arbeta med även i ett kallt nordiskt klimat. Takbeläggningen kan monteras på de flesta typer av tak, såsom platta, lutande och böjda ytor.

Säkerhet

Med en unik halkfri yta eller prägling som ger bra friktion, utgör Protan SE en betydande säkerhetsfaktor vid montering, i våta förhållanden och under underhållsarbete jämfört med takbeläggning utan prägling.

Robusthet

Protan SE är extremt riv beständig, vilket är avgörande för tak som är utsatta för starka vindar. Dessutom har takbeläggningen en dokumenterat lång livslängd.

Specialmått

Protan SE kan levereras i en bredd av 1,72 meter för att effektivisera monteringen och minimera infästningsmaterialet. Den svenska vindbelastningen kräver de mest rationella bredderna. För att uppnå snabbast installation och reducera infästningskostnader är en bredd på 172 cm inklusive överlapp den föredragna lösningen. Kolla in vårt produktsortiment i vår digitala produktkatalog.

 

Protan SE-serien är ett resultat av noggrann norsk ingenjörskonst och innovation samt erbjuder en pålitlig lösning för moderna byggprojekt som kräver långsiktigt skydd och hög prestanda. Med över 80 års erfarenhet som tillverkare är Protan dedikerade till att utveckla och testa våra lösningar och produkter noggrant. Vi genomför rigorösa kontroller av råvaror och produktion vid vårt laboratorium i Drammen. Läs mer om våra SE-takskikt här.

Våra takbeläggningar är FM-godkända och uppfyller de stränga internationella standarderna för säkerhet och kvalitet. Vi strävar också efter att stödja principerna och praxisen för en cirkulär ekonomi genom att erbjuda produkter som är fullt demonterbara och återvinningsbara.

Protan är stolta över att erbjuda byggbranschen produkter som inte bara levererar hög prestanda utan också stöder en hållbar utveckling. Vårt projekteringskontor erbjuder ritningar och planer för takentreprenören, med en detaljerad översikt över materialanvändningen. Om du är intresserad av att veta mer eller vill ha en icke-bindande konversation, Kan du kontakta oss på telefon +46 (0)8-564 733 40 eller e-post takduk@protan.se.