Ventiflex Air

Ventiflex Air


Protan Ventiflex Air är ett koncept för gruvor och tunnlar där membranmaterial, kopplingar och svetsteknik kombineras för att skapa ett ventilationskanalsystem i världsklass.

Protan Ventiflex Air

Protan Ventiflex Air är ett koncept för gruvor och tunnlar där membranmaterial, kopplingar och svetsteknik kombineras för att skapa ett ventilationskanalsystem i världsklass.

Ventiflex Air var det första flexibla ventilationssystemet som utvecklades och tillverkades i Europa. Alla våra fem kanalkvaliteter i den här serien är resultatet av många års erfarenhet, aerodynamisk expertis och omfattande produktutveckling.

Speciellt utvecklat PVC-membran

Kanalkvaliteterna i Ventiflex Air-serien är utformade och tillverkade i ett membran som är speciellt utvecklat för ventilationskanaler. Den förstärkta polyestertextilen tillverkas i vår egen fabrik för att säkerställa att den har rätt egenskaper. Textilen, och därmed membranet, är starkare radiellt än axiellt på grund av dess lufttrycksegenskaper.

Optimal styrka

Polyestertextilen är stickad, inte vävd, för att minimera längden och storleken på eventuella skador eller revor. Textilien är belagd med stark PVC, vilket bidrar till att optimera styrkan och förhindra delaminering när den utsätts för höga tryck och påfrestningar. Om en skada ändå skulle uppstå har vi expertisen och erfarenheten att utföra de allra flesta reparationer på plats utan att ventilationssystemets kvalitet eller kapacitet försämras.

Helautomatiskt svetsningssystem

Ett helautomatiskt svetsningssystem innebär att vi kan leverera alla kanaldiametrar från ø200 mm till ø3200 mm i alla längder. En kontinuerlig upphängningsribb som löper i kanalens längd, med PVC-öglor var 50:e cm, förbättrar luftflödet och säkerställer en hög kapacitet. Praktiska tester av våra kanalsystem bekräftar både deras kvalitet och vår förmåga att leverera resultat som är bättre än siffrorna i SIA 196-standardens S-klass.

Ventiflex-kanalens egenskaper

Alla våra fem kanalkvaliteter är:

- Flamskyddsmedel

- Självslocknande

Två av våra kanalkvaliteter har också antistatiska egenskaper. De antistatiska kanalerna är idealiska för kolgruvor och tunnlar där brandfarliga gaser kan förekomma.

Valet av kanalkvalitet beror på det lufttryck som beräknats för ventilationssystemet. Vi levererar kanallängder enligt specifikation för alla kvaliteter och diametrar.

Alla kanaler levereras som standard i gul färg, förutom antistatiska kanaler som är ljusgråa. Andra färger är tillgängliga på begäran.

Kontakt

Pål Fossum - Sales Director - Tunnel & Mining

Pål Fossum

Sales Director - Tunnel & Mining
Arndt Hedtkamp - Sales Manager - Central Europe

Arndt Hedtkamp

Sales Manager - Central Europe
Ricardo Ortiz - Sales Manager Spain, Portugal and South America

Ricardo Ortiz

Sales Manager Spain, Portugal and South America