Grönska i städerna

Grönska i städerna

Protan Green Roof-systemet kan rymma biologiskt varierande, omfattande och intensiva planteringar och ger en miljövänlig estetik till en byggnad.

arrow_downward

Produktsammanfattning

  • Nettovinst för biologisk mångfald (BNG): Genom att införa gröna tak i stadsområden förbättras artrikedomen i området avsevärt. 
  • Energibesparing: Gröna tak håller temperaturen lägre än traditionella tak, vilket sparar pengar på luftkonditionering under de varmare månaderna. 
  • Effekter av luftföroreningar och koldioxidbindning: Växter absorberar naturligt skadliga föroreningar från atmosfären och minskar därför lokala luftföroreningar.
  • Ökat värde och estetiskt tilltal: Den minskade energikostnaden och den ökade livslängden på taket har lett till en ökning av fastighetsvärdet.

System för gröna tak

Gröna tak blir allt populärare i Storbritannien av estetiska, miljömässiga och rekreativa skäl. Protans gröna taksystem ger betydande fördelar för byggnadens prestanda och miljön.

Protans gröna taksystem kan rymma en rad olika planteringar, som alla uppfyller strikta riktlinjer enligt följande:
 
  • Extensiva tak inkluderar gröna tak, bruna tak och bio-diversifierade tak. Dessa täcker lätta och grunda underlag, har lågt underhåll och är inte avsedda att användas som ett rekreationsutrymme.
  • Intensiva tak är utformade för att användas som ett bekvämlighetsutrymme. Det används för hård och mjuk landskapsarkitektur och djupare jordar med ökad belastning. Gräsmattan kan vara gräs eller konstgjord.
För gröna tak rekommenderar vi Protan G-membranet. Det är tillverkat av smidig PVC förstärkt med glasfiber. PVC:n innehåller stabilisatorer som gör membranet motståndskraftigt mot både höga och låga temperaturer och UV-stabilt, samt ett fungicid för ökad motståndskraft mot mikrobiella angrepp. Det finns i en tjocklek på 1,5 mm och som standard i mörkgrå och ljusgrå färger.
 
Vi samarbetar med strategiska partners för att leverera den kompletta gröna taklösningen, inklusive dräneringsskikt, filterduk, växtmedium och planteringsmedium, även om detta varierar beroende på hur planteringen ska se ut.
 
Alla Protans gröna taksystem uppfyller kraven för SUDS (Sustainable Urban Drainage Systems) och kan användas för att uppfylla BREEAM-ackrediteringarna i många olika kategorier.
 
SUDS blir allt viktigare i planeringen. Syftet är att se till att regnvatten hanteras inom alla byggnadsområden, särskilt på tak. Det gröna takets sedum- eller vildblommsmatta och växtmedium suger upp regnvattnet, vilket avsevärt minskar avrinningen och därmed risken för översvämningar.

Vega Scene, Oslo

Vega Scene, Oslo

En prisbelönt biograf och konserthus i centrala Oslo, belägen i ett tättbefolkat område. Den har ett tak som kombinerar estetiken hos ett grönt tak med Protan BlueProof vattendämpningssystem - ett modernt BlueGreen tak.

Bläddra bland alla våra takprodukter, tillbehör och verktyg

Bläddra bland alla våra takprodukter, tillbehör och verktyg

Protans produkter har bland de lägsta koldioxidavtrycken i kategorin takmaterial. Här kan du bläddra bland våra produkter efter kategori eller applikationsområde.

Bläddra bland produkter