För alla typer av substrat

För alla typer av substrat

Protan Standard Overlap System med mekanisk infästning kan installeras på alla typer av underlag och användas både vid nybyggnation och renovering.

arrow_downward

Produktsammanfattning

  • Mekaniskt fastsatt taksystem som vanligtvis installeras på profilerade takplattor av metall eller träbaserade paneler.
  • Membranrullarna överlappar varandra med minst 120 mm och svetsas ihop med hjälp av varmluft för att skapa en homogen vattentät tätning. 
  • Inga lim eller lösningsmedel används, vilket innebär att alla material och komponenter i systemet är helt återvinningsbara.
  • De 2 meter breda rullarna i takets fältzon ger betydande arbets- och tidsbesparingar för takentreprenören.

Standard överlappningssystem

Protan Standard Overlap-systemet är ett mekaniskt fäst taksystem som vanligtvis installeras på profilerade takplattor av metall eller träbaserade paneler.

Ett Protan-godkänt ångkontrollskikt av polyeten läggs löst över det strukturella takdäcket, följt av Protan-godkänd isolering och Protan SE PVC-membran.

Isoleringen och Protan-membranet fästs mekaniskt på det strukturella takdäcket med hjälp av fästelement och teleskopiska rörbrickor, vars täthet bestäms av en vindlastberäkning som utförs av Protans tekniska avdelning.

Rullarna med Protan-membran överlappar varandra med minst 120 mm och svetsas ihop med hjälp av varmluft för att skapa en homogen vattentät tätning. Eftersom inga lim eller lösningsmedel används är alla material och komponenter i systemet helt återvinningsbara.

Protan Standard Overlap-systemet installeras genom att membranet fästs mekaniskt på underlaget längs dess långa kant, som överlappas av den intilliggande membranrullen. Mekanisk fixering och varmluftssvetsning av membranrullarna längs överlappningen garanterar en homogen söm som är starkare än själva membranet.

Protan SE-membran kan levereras i bredder på 1,00 m och 2,00 m. Installationen av 2,00 m breda rullar i takets fältzon ger betydande arbets- och tidsbesparingar för takentreprenören.

Bläddra bland alla våra takprodukter, tillbehör och verktyg

Bläddra bland alla våra takprodukter, tillbehör och verktyg

Protans produkter har bland de lägsta koldioxidavtrycken i kategorin takmaterial. Här kan du bläddra bland våra produkter efter kategori eller applikationsområde.

Bläddra bland produkter