Framtidssäkring för dagens extrema väderförhållanden

Framtidssäkring för dagens extrema väderförhållanden

Protan BlueProof vattendämpningssystem är lämpligt för både nybyggnation och renovering. Installationen sker med hjälp av en av flera välkända takmetoder.

arrow_downward

Produktsammanfattning

  • En kostnadseffektiv lösning: Behovet av omfattande underjordiska system för hantering av dagvatten försvinner. 
  • Håller tillbaka vattnet: Utsläppshastigheten för dagvatten kan vanligtvis minskas med 70-80 procent om dagvattnet hålls tillbaka i upp till 24 timmar. 
  • En miljövänlig lösning: BlueProof-systemet är bra för miljön eftersom det är både hållbart och bidrar till översvämningsskyddet.
  • Skydd mot översvämningar: Kan spara lokala myndigheter och samhällen en hel del pengar när de måste hantera hotet från översvämningar.

Protan BlueProof System

Med detta system dräneras vattnet gradvis och släpps in i dagvattennätet, vilket gör att man undviker överbelastning som leder till översvämningar.

De vanligaste metoderna för takbeläggning är mekanisk och vakuuminfästning, men limning eller andra kända system kan också användas beroende på vad som är bäst för den enskilda byggnaden. Protan BlueProof-lösningar är utvecklade för både konventionella och syfoniska dräneringar.

Protan BlueProof-system använder Protan BP- och Protan BPX-membran. Protan BP och Protan BPX är starka och robusta PVC-membran med en extra stark polyesterförstärkning. Protan BPX har dessutom en polyesterfilt laminerad på baksidan och är främst avsedd för renovering av bitumentak.

 Läs mer om Protan BlueProof-system

Läs mer om Protan BlueProof-system

Gå till vår lösningssida

Bläddra bland alla våra takprodukter, tillbehör och verktyg

Bläddra bland alla våra takprodukter, tillbehör och verktyg

Protans produkter har bland de lägsta koldioxidavtrycken i kategorin takmaterial. Här kan du bläddra bland våra produkter efter kategori eller applikationsområde.

Bläddra bland produkter