Gröna lungor på ditt hustak

Gröna lungor på ditt hustak

Omfattande gröna tak behöver i allmänhet minimalt underhåll och har många användningsområden. Eftersom de är lätta behöver de inte ha en lika stark bärande konstruktion som intensiva gröna tak.

arrow_downward

Omfattande gröna tak

Extensiva gröna tak kännetecknas av ett tunt lager jord eller växtmedium på taket.

Typiska växtarter bland suckulenter och mossor. I Norge används sedum i stor utsträckning. Denna typ av grönt tak kallas därför sedumtak.

Extensiva gröna tak kräver i allmänhet lite underhåll och har många användningsområden. De är lätta och behöver inte en lika stark stödstruktur som intensiva gröna tak.

Takbeläggningen ska vara dimensionerad för vindkast och mekaniskt fastsatt. Det kan vara nödvändigt att använda betongplattor eller liknande i kant- och hörnområden där det blåser hårdast. Sedum-mattene fungerer som ballast på taket, men kan kun legges i den varme årstiden.

Höga krav på brandsäkerhet

För att få ett användningstillstånd måste takbeklädnaden uppfylla brandsäkerhetskraven utan att täckas tills sedummattorna är installerade. Protan takplattor är självsläckande och brandklassade enligt BROOF(t2). Större tack måste brandsäkras. Vid kanter och genomföringar ska brandmediet skyddas med betongskivor, shingles eller liknande för att förhindra brandspridning.

Protan SE Titanium+

Protan SE Titanium+ takplattan är en bra lösning för sedumplattor. Det är bevisat rötbeständigt enligt det hårda FLL-testet (Forschungsgesellschaft Landschaftsentwicklung Landschaftsbau) och behöver därför inget extra skydd.

Produkter

Produkter

Ett brett urval av högkvalitativa enskikts takbeläggningar och membran.

Tekniska ritningar

Tekniska ritningar

Her finner du en översikt över Protans tekniska tecken, tillgänglig för nedladdning i pdf- og dwg-format.

Dokumentation

Dokumentation

Här hittar du produktdokumentation och certifikat.

Bläddra bland alla våra takprodukter, tillbehör och verktyg

Bläddra bland alla våra takprodukter, tillbehör och verktyg

Protans produkter har bland de lägsta koldioxidavtrycken i kategorin takmaterial. Här kan du bläddra bland våra produkter efter kategori eller applikationsområde.

Bläddra bland produkter

Kontakta oss

Ali (1) small.jpg

Ali Ketabati

Country Manager Sweden
Jan Skytterfält - Försäljning / Teknisk rådgivare

Jan Skytterfält

Försäljning / Teknisk rådgivare
Protan_Logo_CMYK propell 1x1.png

Project Support