Torvtaksmembran

Torvtaksmembran

Torvtak är vanligast på fritidshus, men används allt oftare för att förgylla stadsmiljön.

arrow_downward

Torvtaksmembran

För att ett torvtak ska bli så frodigt och fint som möjligt är det viktigt att vara försiktig med underlaget. Därför har Protan utvecklat ett membran för torvtak som ger goda tillväxtmöjligheter - oavsett om du njuter av utsikten över det gröna taket hemma i staden eller på fjället i stugan.

Grästak är en särskild variant av det som kallas extensiva gröna tak. Extensiva gröna tak kännetecknas av ett tunt lager jord eller växtmedium och typiska växtarter som suckulenter och mossor.

Bra motståndskraft mot röta

Tekniskt sett är Protans torvmembran en takbeläggning av tjock PVC med en kärna av polyesterväv och polyesterfilt som är värmebelagd på undersidan. Förutom att det är rötbeständigt är det brandklassat och stabiliserat för att tåla UV-strålning och temperaturer i båda ändar av skalan.

Protan torrtakmembran används på kalla, ventilerade snedtak, där det fästs på underlaget och svetsas ihop med varmluft. Den placeras på ett ventilerat tak och sedan placeras torven direkt ovanpå takmembranet.

Inte nödvändigt med knutplast

Ofta används knutplast i en sådan lösning för att se till att fukt och kondensation leds bort. Men Protans torvmembran har egenskaper som hindrar rötterna från att tränga in i takbeläggningen när de växer. Denna goda rötmotståndskraft gör det onödigt att använda knutplast.

Produkter

Produkter

Ett brett urval av högkvalitativa enskikts takbeläggningar och membran.

Tekniska ritningar

Tekniska ritningar

Her finner du en översikt över Protans tekniska tecken, tillgänglig för nedladdning i pdf- og dwg-format.

Dokumentation

Dokumentation

Här hittar du produktdokumentation och certifikat.

Bläddra bland alla våra takprodukter, tillbehör och verktyg

Bläddra bland alla våra takprodukter, tillbehör och verktyg

Protans produkter har bland de lägsta koldioxidavtrycken i kategorin takmaterial. Här kan du bläddra bland våra produkter efter kategori eller applikationsområde.

Bläddra bland produkter

Kontakta oss

Ali (1) small.jpg

Ali Ketabati

Country Manager Sweden
Jan Skytterfält - Försäljning / Teknisk rådgivare

Jan Skytterfält

Försäljning / Teknisk rådgivare
Protan_Logo_CMYK propell 1x1.png

Project Support