Solar Roof

Protan Solar Roof är ett koncept där solpanelslösningar skall monteras på ett tak som är täckt med Protan takduk. 

Huvudbild - Protan SolarRoof

Redo för energikällor på tak

Rätt typ och kvalitet av takduk bestäms utifrån om det är strömproducerande solcellspaneler eller termiska solpaneler som ska monteras. Dessa kan integreras eller monteras fristående.

Normalt monteras takduken mekaniskt när man ska installera solcells- eller solpanelanläggning på taket. Därför används en polyesterarmerad takduk av typen Protan SE för dessa ändamål.

Ikon - renoveringIkon - nybyggnad

Rätt färg för jobbet

Strömproducerande solcellspaneler (photovoltaic – förkortas PV) fungerar bäst när det är kallt. Ljusa takytor ger normalt bättre reflektion av slljus än mörka färger. Vår vita takduk Protan Cool Roof och vår ljusgrå Protan SE används därför primärt när det planeras solcellspaneler för strömproduktion på taket. Protan Cool Roof har bland de bästa solreflektionsvärdena på marknaden för denna typ av produkter, och bidrar optimalt i ett Protan Solar Roof taksystem med PV-paneler.

Termiska solpaneler förvandlar solenergi till värme och används till att värma upp vatten. Denna typ av solpaneler har högre verkningsgrad ju varmare det är. Det är därför en fördel med mörka ytor som absorberar så mycket som möjligt från solen. För detta ändamål rekommenderar vi vår svarta eller mörkgrå Protan SE takduk.

Protan Solar Roof är ett koncept där taket anpassas för solpanellösningar på tak täckt med Protan takduk. Solpanelen kan integreras i taket eller monteras fristående. Beroende på vilket solpanelsystem som används väljs typ och kvalité av Protan takduk.

Protan Cool Roof har bland de bästa solreflektionsvärdena på marknaden för denna typ av produkter och bidrar till ett optimalt Protan Solar Roof taksystem med PV-paneler.

Ta kontakt med oss för mer information.

Protan levererar inte själva solpanelerna. 

Protan SE

Protan SE är en polyesterarmerad PVC-takduk som används på exponerade takytor. Den kan fästas mekaniskt eller monteras som vakuumtak.

Protan Cool Roof

Protan Cool Roof är ett taksystem som ingår i produktserien Protan Exposed Roof SE. Tätskiktet är vitt och lämpar sig utmärkt som exponerad taktäckning när dokumenterat högt reflektionsvärde (SRI-Solar Reflectance Index) önskas.  

Protan prefabricerade detaljer

Protan har ett av marknadens bredaste sortiment av prefabricerade detaljer, däribland detaljer för hörn, rör och sargar m.m.