Miljövänliga dukar för marin användning och fiske


Protan levererar tekniska textilier för marin- och fisketillämpningar som är extremt hållbara och bidrar till att lösa det stora problemet med spridning och förorening av mikroplaster i havet och naturen. Vi har ett nära samarbete med viktiga intressenter inom branschen för att utveckla bra och hållbara lösningar för vattenbruket.

Skyddsnät

Skyddsnät

Protan har utvecklat framtidens skyddsnät. Den är tillverkad av PVC som inte släpper ut mikroplaster i miljön och är så miljösäker att den är godkänd för lagring av dricksvatten.

Läs mer
System för rengöring av fisk

System för rengöring av fisk

En konstgjord tångskog, tillverkad i miljövänlig PVC, skyddar renare fiskar och ger dem en naturlig livsmiljö - utan att släppa ut mikroplaster.

Läs mer
Slutet bursystem

Slutet bursystem

Protan ingår i en stor kompetensmiljö som utvecklar och testar ett slutet bursystem. PVC-tyget som används ska inte bara bidra till att förhindra att fisken rymmer, utan även uppfylla ett antal strikta prestanda- och miljökrav.

Läs mer
Protan BlueSafe

Protan BlueSafe

Protan BlueSafe är en serie innovativa och helt återvinningsbara PVC-skydd som kommer att hjälpa vattenbruksindustrin att lösa många av de miljöproblem som den står inför. Protan BlueSafe-produkterna uppfyller havsindustrins behov av hållbarhet, biosäkerhet och livsmedelssäkerhet.

Läs mer