Miljövänliga dukar för marin användning och fiske

Miljövänliga dukar för marin användning och fiske

Protan levererar tekniska textilier för marin- och fisketillämpningar som är extremt hållbara och bidrar till att lösa det stora problemet med spridning och förorening av mikroplaster i havet och naturen. Vi har ett nära samarbete med viktiga intressenter inom branschen för att utveckla bra och hållbara lösningar för vattenbruket.

arrow_downward
Skyddsnät

Skyddsnät

Protan har utvecklat framtidens skyddsnät. Den är tillverkad av PVC som inte släpper ut mikroplaster i miljön och är så miljösäker att den är godkänd för lagring av dricksvatten.

Läs mer
System för rengöring av fisk

System för rengöring av fisk

En konstgjord tångskog, tillverkad i miljövänlig PVC, skyddar renare fiskar och ger dem en naturlig livsmiljö - utan att släppa ut mikroplaster.

Läs mer
Slutet bursystem

Slutet bursystem

Protan ingår i en stor kompetensmiljö som utvecklar och testar ett slutet bursystem. PVC-tyget som används ska inte bara bidra till att förhindra att fisken rymmer, utan även uppfylla ett antal strikta prestanda- och miljökrav.

Läs mer
Protan BlueSafe

Protan BlueSafe

Protan BlueSafe är en serie innovativa och helt återvinningsbara PVC-skydd som kommer att hjälpa vattenbruksindustrin att lösa många av de miljöproblem som den står inför. Protan BlueSafe-produkterna uppfyller havsindustrins behov av hållbarhet, biosäkerhet och livsmedelssäkerhet.

Läs mer