Protan standard överlappsystem

Protans standard överlappsystem med mekanisk infästning är den vanligast använda montagemetoden som Protan levererar. Systemet kan monteras på alla typer av underlag och kan användas på både nybyggnads och renoveringsprojekt.

Protan standard överlappsystem - "Stormen" konserthus

För alla typer av underlag

 

Ikon: RehabiliteringMed standard överlappssystemet fästs takduken mot underlaget och överlappas med den tillstötande rullen. De två rullarna blir därefter svetsade samman med varmluft. I överlappsområdet smälts materialet ihop homogent så att skarven blir minst lika stark som själva takduken.

På användningsområden med mekanisk infästning ska takduken vara armerad med polyesterväv. Ikon: NybyggnadBeroende på vilket underlag används Protan SE och Protan EX i Protan standard överlappsystem. Systemet kan användas på nybyggnads- och renoveringsprojekt.

 

Protan standard överlapp

  • snabb och säker montering! ikon
  • snabb byggprocess
  • kan monteras i alla slags väder
  • väl lämpad i vindutsatta områden
  • få och starka skarvar

 

Se vår illustrationsfilm om montering med Protan standard överlappsystem.

 

 

3D illustration

Exponerade tak

Protans lösningar för exponerade tak är kända för hög kvalitet och lång livslängd. Våra lösningar är robusta i alla klimat och täcker alla behov för tekniskt och kostnadsmässigt optimerade tak.

Protan SE

Protan SE är en polyesterarmerad PVC-takduk som används på exponerade takytor. Den kan fästas mekaniskt eller monteras som vakuumtak.

Protan EX

Protan EX är en specialproducerad PVC-takduk med polyesterfilt laminerad till baksidan. Takduken kan monteras direkt på gamla tak eller på träkonstruktioner. 

Protan Parapetsystem

Prefabricerade sargkappor kombinerade med Protans stålskenor ger en säker linjär infästning på den mest utsatta delen av taket, längs sargen. 

Protan prefabricerade detaljer

Protan har ett av marknadens bredaste sortiment av prefabricerade detaljer, däribland detaljer för hörn, rör och sargar m.m.