Klippans Yllefabrik

Klippans Yllefabrik är ett utmärkt exempel på renovering av ett bandtäckt tak med ett modernt material som håller i många år.

Fabrik
Exponerat Tak med Omega profil
Klippan
Protan SE 1,2 F12 (röd)
600 kvm
Klippans Yllefabrik

Klippans Yllefabrik är ett utmärkt exempel på renovering av ett bandtäckt tak med ett modernt material som håller i många år. Byggnaden som har ett kulturellt värde har återupplivats med ett rött Protan-tak med Omegaprofiler som ger både liv och djup. Taket är inte bara estetiskt tilltalande utan ställer krav på takmontörernas yrkesskicklighet.

På Klippans Yllefabrik har man tillverkat filtar och plädar i generationer sedan år 1879. Fabriken som från början hade vackra tak av bandtäckt plåt hade efter åren blivit renoverade utan tanke på att bibehålla det ursprungliga utseendet. När vi blev kontaktade av kunden hade dessa tak sedan många år ”vanliga” papptak men utmaningen var att försöka hitta en lösning som så mycket så möjligt efterliknade den ursprungliga stilen dessa vackra byggnader haft. Vi på Täta Tak tillsammans med nuvarande ägaren av Klippans Yllefabrik är mycket nöjda med vad vi åstadkommit!