PE i alla väder

Det är inte alla länder där frost och stora mängder snö är en rutinmässig del av arbetet för entreprenörer. Därför är det ett plus att välja en lokal leverantör med lokal kunskap.

Protan Entreprenad i Alingsås jobbar under alla förhållanden, sommar som vinter. Avdelningens stadigt växande team på över 20 montörer är redo att ta sig an stora och små uppdrag året runt.

Vintern 2016/2017 bjöd på större svårigheter än normalt. Köldchock och stora snömängder slog till mot Nord-Europa, och svenska byggarbetsplatser slapp inte undan Kung Bore. Samtidigt skulle större byggprojekt utföras till de stora varuhusen Hornbach och Citygross i Borås respektive Trollhättan.

 

Tillsammans skulle 23.000 kvadratmeter med Protan SE takduk monteras på toppen av taken, och det under svåra förhållanden med sträng kyla och mycket snö.

 

Takmontörerna hos Protan Entreprenad Alingsås är emellertid vana vid tuffa arbetsförhållanden, och måste de ta till snöskyffeln innan de kan komma åt med verktyg och material, så gör de det. I tätt samarbete med beställare och underleverantörer lät de sig inte stoppas av kraftiga snöfall – Hornbach och Citygross blev färdigställda innan deadline, med tak som tåler framtidens snörika vintrar.

Protan SE

Protan SE är en polyesterarmerad PVC-takduk som används på exponerade takytor. Den kan fästas mekaniskt eller monteras som vakuumtak.